TIBI nápoj z Japonských vodních krystalů

Tento nápoj Vám doporučují po kladné osobní zkušenosti a taky z důvodů níže popsaných. Je to nápoj pomáhající nastolit v našem těle zdravé klíma a tím i samoléčbu: Tibi-napoj-hotovyTibi nápoj - neboli vodní kefír (houba) je známou variantou klasického kefíru. Je to osvěžující šumivý nápoj připravován živou kefírovou zrnovou kulturou v 5 až 10% cukrovém roztoku s řízky přidaného citronu a  sušeného ovoce jako meruňka, švestka nebo rozinky, které dále zlepšují chuť a výživnou hodnotu. Obsažené Tibi krystalky vodního kefíru jsou malé průhledné klihovité konzistence, které se skládají z polysacharidů [dextrany] s řetězem vytvořených z glukózy (cukru hroznového).

Výsledný nápoj Tibi vyráběný  dvoudenním kvasným procesem  obsahuje velmi vzácné a zajímavé látky, které se v běžné potravě téměř nenachází. Našemu tělu dodávají potřebná probiotika (rovněž vitamíny a enzymy), které se usadí ve střevech, tudíž pomáhají upravit trávení. Dokážou vyčistit naše těla zanesená toxickými látkami, dát jim větší odolnost, neboli imunitu a ještě doplní stále chybějící bioenergii, neboli vitalitu. Pouze čisté tělo je schopno se bránit proti nemocem, proto naleznete na internetu dlouhý výčet nemocí, které tyto houby léčí. To se dnes považuje téměř za zázrak, a ten si můžete vyrobit sami doma  za dva dny. Důležité zde je taky to, že si kefírový nápoj připravujete s pocitem pomoci sobě nebo druhým jíž při vzniklých zdravotních problémech , nebo taky jako prevenci. Hotový výsledný Tibi nápoj (sceděný od krystalků a ovoce) ) je velmi chutný, chutná jako citrónový džus. Výslednou chuť si volíme sami přidaným množstvím cukru a čerstvé máty či kořením. Jako koření je výborný  zázvor, skořice  a   hřebíčkem.Nejlépe chutná vychlazený a nízká teplota značně prodlužuje jeho životnost. Pije se po celý den 1 - 1,5 litru denně pro jednoho člověka

Tibi nápoj se osvědčil proti mnoha neduhům  a to hlavně pří potížích jako :

žlučníkové, jaterní i ledvinové potíže, katary, nemoci močových cest, záněty střev, sklerózy, infarkty, při žloutenkové dietě, osvědčil se u kožních chorob, nemoci ženských orgánů,  nervová onemocnění a deprese, žaludeční obtíže, problémy se slinivkou, astma, průdušek, sklerózy, snižuje vysoký krevní tlak a řeší nemoci srdce, léčí kožní projevy alergií, ekzémy, akné a vyrážky,  chudokrevnost,  krevní potíže,  nedostatečná tvorba bílých krvinek T-lymfocitů, zcela regeneruje imunitní systém, zpomaluje proces stárnutí, infarkty, snižuje cukr v krvi a léčí slezinu,  vylepšuje kvalitu pleti a vlasů, obnovuje rovnováhu střev, léčí záněty v těle i na těle a včetně řady dalších vážných onemocnění. Krystalyzabraňují hnilobnému procesu ve střevech, díky tomu prodlužují život, pomáhají i při hubnutí.

Denní dávkování se doporučuje vypít 1 - 1,5 litru denně. Doporučuje se začínat na malých dávkách, kolem 2dcl u vodních krystalů, ač se to nezdá, probiotika jsou velmi živá a pokud tělo není zvyklé je přijímat, mohou způsobit zažívací potíže - průjem či zácpu. Po týdnu užívání se obyčejně dávka zdvojnásobuje, podle toho se také houba množí, většinou se po týdnu znásobí... Tibi-krystaly-v-nalevuběhem 14 dní už můžete užívat dávku, jaká je vám příjemná.

Tibi nápoj se připravuje tak že, si nachystáme  nějakou nádobu (nekovovou), do kterého Tibi krystaly dáme. Já používám skleněný džbán o objemu 2 litry. Nalijeme  do něj nechlorovanou  vodu a přidejte 5 polévkových lžic cukru a ten nechte mícháním rozpustit (já používám cukr krystal, musí se ale pořádně rozpustit).  Nasypejte do něj jednu dávku Tibi krystalů, což je cca 80g, později může být i 200g podle chuti. Dále vložte nesýřené sušeně ovoce např. 8 rozinek nebo jednu sušenou švestku či meruňku a můžeme přidat i kolečko citronu odkrojené od kůrky. Takto připravenou směs necháme v pokojové teplotě dva dny. Záleží na teplotě, v létě stačí den a v zimě, když je teplota zhruba 20 stupňů Celsia, můžeme nechat nápoj klidně dva až tři dny pracovat. Hotový nápoj příjemně voní (asi jako citrónový burčák). Vezmeme plastové sítko a nápoj přecedíme. Aby byl hotový nápoj chutnější můžete jej dochutit přidaným množstvím cukru a čerstvé máty či kořením. Výborný je zázvor, skořice  a   hřebíčkem. Doporučuji ještě nechat 12 hodin v teple dozrát s přidanými ingrediencemi a poté dát k vychlazení do ledničky.Citron a rozinky vyměňujte tak jednou týdně. Jednou týdně proplachujte i krystaly.

Pozor!!! tři zásady - nesmí přijít do styku s chlorovanou vodu. Nedostatek cukru nebo používání kovových předmětů působí na úhyn krystalů!! Pokud chcete aby se Tibi krystaly množili rychleji, používejte třtinový cukr.

Tibi krystaly můžete získat u mě v regeneračním studiu na objednávku zdarma, krystaly mám většinou ihned k dispozici.